Menu szybkiego dostępu

Wpisz szukane hasło

Sprzedaż i gospodarka magazynowa w gastronomii

Liczba godzin: 16 godzin dydaktycznych

Cena szkolenia: 480 zł /os.

Termin szkolenia: do ustalenia

Cel szkolenia

Celem szkolenia jest zapoznanie uczestników z możliwościami dwóch modułów firmy Softech:

  • Gastro SZEF jest programem wspomagającym zarządzanie restauracją począwszy od magazynu, poprzez przygotowanie receptur, imprez, zbiorowego żywienia po programowanie kas, odczyt sprzedaży i analizy sprzedaży oraz magazynu.
  • Gastro POS jest programem, który służy do sprzedaży kelnerskiej i barmańskiej.

Połączenie Gastro POS z programem Gastro SZEF tworzy zintegrowany system rozliczenia gastronomii – od dostaw po sprzedaż i wydanie potraw.

Zakres szkolenia

Moduł 1. Program Gastro SZEF – gospodarka magazynowa – 14 godz.

  • Przygotowanie do pracy w programie GastroSzef
  • Konfiguracja programu
  • Konfiguracja sprzedaży
  • Rozliczanie magazynów i zużycia surowców w lokalu gastronomicznym
  • Kontrola kosztów - Food Cost
  • Rozliczanie produkcji gastronomicznej
  • Inwentaryzacje: Przeprowadzanie inwentaryzacji za pomocą inwentaryzatora
  • Prowadzenie sprzedaży – zasady pracy w menu sprzedaż/wyrób
  • Przejrzyste raporty

Moduł 2. Program Gastro POS (moduł kelnerski) – nawigacja w programie za pomocą panelu dotykowego – 2 godz.

  • Konfiguracja sprzedaży
  • Obsługa słowników
  • Karty gości
  • Prowadzenie sprzedaży:
    • Ekran sprzedaży
    • Graficzna reprezentacja Sali
    • Moduł faktur VAT
    • Zamknięcie zmiany
  • Raporty
  • Sprzedaż pizz

Odbiorcy

Szkolenie skierowane jest do osób, które chciałyby podjąć pracę sezonową w gastronomii/restauracji (m.in. uczniów, studentów) lub pracowników restauracji, którzy chcieliby poszerzyć swą wiedzę w zakresie zarządzania restauracją przy wykorzystaniu systemu Gastro SZEF i Gastro POS.

Informacje i zapisy: 85 74 89 155

Miejsce szkolenia: Białystok, ul. Malmeda 1